Top 10 vreemde hondenrassen

De meeste mensen kennen de meest voorkomende hondenrassen als de Duitse herder, labrador en golden retriever wel. Maar er zijn ook heel veel vreemde hondenrassen die in Nederland bijna niet te zien zijn. Wij hebben voor jou een top 10 samengesteld met vreemde hondenrassen. Deze honden zijn zo zeldzaam dat wij niet eens van iedere hond een foto hebben kunnen maken.

Bedlington TerriërBedlington terriër

De Bedlington terriër lijkt wel wat op een lammetje, maar is toch echt een hond. Het ras is vernoemd naar de mijnwerkersplaats Bedlington in Engeland. De Bedlington terriër is gefokt als jachthond om te jagen op ongedierte in de mijnen.

Xoloitzcuintli

Dit hondenras is niet zozeer vreemd door zijn uiterlijk, maar wel door zijn naam. Xoloitzcuintli spreek je uit als sho-lo-eets-quint-lee. Het ras staat echter ook bekend als Mexicaanse naakthond. Het ras heeft in Mexico al een lange geschiedenis, waar hij door de Azteken zelfs als heilig werd beschouwd. Mexicaanse naakthonden zouden de zielen van overleden mensen naar de onderwereld brengen.

Vreemde hondenrassen, AffenpinscherAffenpinscher

De Affenpinscher wordt ook wel aaphond genoemd, omdat zijn kop wat aan het gezicht van een aap doet denken. Ook qua karakter toont de affenpinscher veel overeenkomsten met een aap. De vacht is ruw en de kop platgedrukt, het haar op zijn borst en schouders is langer dan de vacht op zijn achterhand, waardoor het lijkt alsof de Affenpinscher manen heeft.

Bergamasco

De Bergamasco heeft ook dreadlocks in zijn vacht, maar bij de Bergamasco lijken de locks meer op matjes dan op touwtjes.

Leeuwhondje of LöwchenLöwchen

De Löwchen staat ook bekend als ‘little lion dog’ of ‘leeuwhondje’. Het leeuwhondje wordt gezien als één van de zeldzaamste en duurste hondenrassen ter wereld. Qua uiterlijk lijkt de hond wel wat op een leeuw.

Mastino NapoletanoMastino Napoletano

De Mastino Napoletano is één van de oudste hondenrassen ter wereld en hij zou al bestaan ten tijde van Alexander de Grote (350 voor Christus). Het bijzondere aan de Mastino Napoletano is dat de opperhuid over het gehele lichaam los is van de onderhuid. Bij andere honden zit de opperhuid gewoon vast aan de onderhuid.

Chinese gekuifde naakthondChinese gekuifde naakthond

De Chinese gekuifde naakthond wordt gezien als meest lelijke hondenras ter wereld, terwijl andere mensen van mening zijn dat dit hondenras juist schoonheid en koninklijkheid uitstraalt.

Puli, vreemde hondenrassenPuli

De puli is een hond met dreadlocks in zijn vacht, die soms wel tot op de grond komen. De vacht van een Puli vraagt veel verzorging. De Puli staat bekend als een lichte en zeer behendige en wendbare hond. Ze zijn bovendien geschikt als waakhond.

Catalburun

De Catalburun komt oorspronkelijk uit Turkije en heeft een gespleten neus. Het ras wordt ook wel de Turkse Pointer genoemd. De gespleten neus is ontstaan door te veel inteelt.

Chow Chow met blauwe tongChow Chow

De Chow Chow heeft een lange vacht die van zijn huid afstaat. Daardoor lijkt het alsof de Chow Chow opgeblazen is. Een ander opvallend kenmerk aan de Chow Chow is zijn blauwe tong en het blauwe tandvlees.

Ik heb me laten vertellen dat Chow Chow in het Chinees Lekker Lekker zou betekenen en dat dit nog stamt uit de tijd dat het nog heel normaal was om in China honden te eten. Helaas gebeurt dit nog soms en is er zelfs een heel afschuwelijk jaarlijks hondenvleesfestival. Meer daarover en hoe je daar een petitie tegen kunt tekenen lees je in dit artikel over het hondenvleesfestival.

Ken jij ook Vreemde Hondenrassen?

Ken jij ook vreemde hondenrassen, laat het ons hieronder dan even weten.

Over de schrijver
Reactie plaatsen